Taustaani Hevosavusteiseksi ohjaajaksi

Voin auttaa  Sinua kokemaan oivalluksen  hetkiä hevosen kanssa toimiewp_20160527_018n ja läsnäolo harjoitteita  ohjaten.  Sallivaan tässä hetkessä toimimiseen kuuluu keskeneräisyyden tunne hyväksyvästi mukaan. 

Olen HeLMi®-ohjaaja , kirjaimet tulevat sanoista Hevonen, Läsnäolo ja Mindfulness tarkoittaen Hevosavusteista sallivaa läsnäolo-ohjausta. Tätä koulutusta ylläpidetään vuosittain HeLMi® ohjaaja päivillä.

Marraskuussa 2017 valmistuin Tampereen Kesäyliopistosta Alfa Partnersin koulutuksesta Eläinavusteiseksi valmentajaksi (25 op – Solution Focused Animal Assisted Therapy). Siinä syvennyin ratkaisukeskeiseen työotteeseen ja eläimen terapeuttiseen vaikutukseen.
Koiran ja hevosen lisäksi perehdyimme muihinkin terapiaeläimiin.

Tukea opintoihini olen saanut Pollesta Potkua ry:n ”On aika …ratsastaa ja kasvaa-kurssilla” (3op) sekä Mielenterveyteen vapauttavalla kurssilla ammattilaisille, josta opiskelin osia. Oma näkemys sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta selkeytyi, kun olin itse kurssilaisena mukana.

En toimi hoitoalalla, ja toivonkin, että tarvittaessa asiakkaalla on olemassa oleva hoitokontakti. Nuorempana olen opiskellut Päivölän kansanopiston hoitoalan linjan,  ja ratkaisukeskeisyyttä eläinavusteisen valmentajan opinnoissa. Työn alla ovat Psykologian perusopinnot Jyväskylän avoimessa yliopistossa. 

Hevosiin olen perehtynyt monin tavoin: olen opiskellut Eläinkoulutuskeskuksessa Oppimispsykologian perusteet teemana hevonen (2op) ja teen hevosille Kranio-Sakraali hoitoja ja O.T.E-hierontaa. Myös HevosShiatsun 1-tason kurssin olen käynyt ja monia hevosen koulutus kursseja.

Tämän alan opintojeni todistukset on nähtävillä täällä.
hevosten hoitamiseen liittyvät todistukseni on nähtävillä
täällä.

Ensimmäisen oman hevosen hankin v. 2008. Niitä on ollut kaksi ja yksi ylläpidossa, myös omaa pihattoa olen pitänyt ja kolmen hevosen tallia. Tällä hetkellä minulla on oma hevonen, poni ja miniponi, näillä talli kotipihassa.

Olen saanut paljon toimintakykyä, jaksamista ja sosiaalisia suhteita hevosteni kautta vuosien varrella. Sitä tahdon antaa Sinulle; voimavaroja arkeen.
Eläimillä on meille niin paljon annettavaa, läsnäolo on aitoa, pyyteetöntä, luonnonläheistä ja vuorovaikutus täynnä rakkautta
.
– Erityisesti eläimet hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.

kurssit-sivulle